söndag 22 januari 2012

Upphittat på usb


Text som jag tydligen skrev i april 2005.
Jisses!
------------------------------------------------------


Så du tycker att du börjar bli till åren? Du har börjat tänka tillbaka på sakerna du i tonåren bestämde dig för att du skulle göra när du tagit klivet in i vuxenvärlden och inser att, nästan ingenting av det är gjort!
Det blev ingen fotomodellkarriär, du har inte rest jorden runt, tagit dykarcertifikat, hoppat fallskärm, tagit en fil.kand. eller skrivit bestsellern, regisserat film, hamnat på omslaget till Vouge eller fått utmärkelser av Dagens Affärer. Du har inte blivit svept iväg på kärlekens vingar av dina drömmars kvinna/man för att leva lycklig resten av livet i ett ständigt närvarande lyckorus.
Vad hände? Vem stal livet du hade tänkt ha? 
Det kan väl inte vara så enkelt att det bara inte blev av? Att drömmarna försvann i den ständiga strömmen av grå vardagar som kom emot dig, utblandade med en eller annan fest?
Tröttnade du på att leta efter drömpartnern på dansgolvet och under borden? Fungerade inte kontaktannonsen du så diskret lade ut på Internet och nappade ingen på din fulländade presentation på communityn du blev medlem i för att fortsätta drömjakten i sajbervärlden?
Nöjde du dig med helylletjejen/killen som var den som följde med hem sist och som visst funkar att leva med, även om irritationsmomenten ökat för var vecka. Har du fastnat i karusellen som undertrycker ditt eget jag, för att det är enklast så? Sitter du fast på ett jobb du otrivs med för att det betalar räkningarna? Springer du omkring hemma, utan yrkesarbete, med ungar kring benen som du, fast du vet bättre, undrar över hur de kom dit? Eller finner du dig själv omgiven av andras ungar hela tiden och funderar över hur alla andra lyckades få ett familjeliv och inte du?
Oavsett vad, så har jag en nyhet; Livet har mycket kvar att ge! Du har inte nått mållinjen än!
Våga förändra;
Säg upp dig och passa på att servera chefen de där väl valda orden du gått och burit på i en mindre evighet!
Ta tandborsten och gå, eller kasta ut den andra tandborsten med människan som äger den!
Anmäl dig till en dykarkurs!
Börja med frigörande dans!
Drick tequila och ät upp masken!
Gör snöänglar!
Släng ut den gamla fula vasen som faster Agda kom med och som är så anskrämlig att tapeterna krullar sig!
Hoppa i lövhögar!
Klättra i träd!
Lär dig spela ett instrument!
Eller inget av ovanstående, utan något helt annat, som får ditt hjärta att brinna och din själ att dansa så änglarna bländas av ljuset du utstrålar.
Ta fram den människa du önskar att du vore, för det är den människan du egentligen är!
Lev livet som du vill. Passar det inte omgivningen – byt omgivning!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar