fredag 29 mars 2013

"Ja, men alla andra..."

Är det något argument jag stör mig på, oavsett ämne, så är det där om att alla andra har det så, eller gör så eller får det ena eller andra. Att en majoritet tycker en sak, betyder aldrig att majoriteten har rätt. De må vinna en omröstning i frågan i en demokrati. Men, det är en helt annan sak.

Det ligger en insändare på Tyck Till, där avsändaren (bland annat) anser att det går ej att hålla samma service på en liten ort. Samma som vad, framgår ej. För att läsa den, klicka här.
Den är lite jobbig att läsa på grund av bristande stavning och avsaknaden av korrekt meningsbyggnad. Men, men... Alla är bra på något. Människan som skrev kanske är en hejare på att slöjda knivar eller renovera en bilmotor.

Hur som helst, att "alla andra" byar och små orter har fått minskad service, betyder inte att det är rätt eller bra att de har fått det. Det betyder inte heller att de som finns kvar och fortfarande har viss fungerande samhällsservice, ska behöva ge upp det. Bara för att "alla andra" har blivit tvungna till det.

Det visar däremot på en bristande förmåga till att behålla en levande landsbygd.
Eller, ska jag skriva viljan?Inga kommentarer:

Skicka en kommentar