söndag 3 mars 2013

Saker som sossarna sagt

Nedanstående text är hämtad från socialdemokraternas hemsida .
"Socialdemokratin är en frihetsrörelse. Vår politik handlar ytterst om att möjliggöra för var och en att göra sina egna livsval - att få ett arbete, att kunna bilda familj, att kanske läsa den där utbildningen som man drömt om – att kunna förverkliga sitt livs äventyr.""Infrastrukturen håller ihop Västerbotten

Uttalande antaget på Socialdemokraterna i Västerbottens distriktsårskonferens 2012-04-01
Vi socialdemokrater i Västerbotten förstår vikten av en god infrastruktur. Det handlar lika mycket om sammanhållning, trygghet och säkerhet som om utveckling för jobb och välfärd. Järnväg, vägar och el- och telemarknader är med och bildar det som vår partiledare Stefan Löfven kallar blodomloppet i samhällsekonomin. 

Under högeralliansens regeringstid har infrastrukturen försämrats, inte minst i Västerbotten. Regeringen har varken skött underhåll eller gjort nödvändiga satsningar. Dessutom har den med huvudlösa avregleringar släppt sitt politiska ansvar till marknaden.
Effekterna är tydliga i vårt län. För att hela Västerbotten ska vara bra att leva och verka i måste infrastrukturen tas på allvar. Vi i Västerbotten måste kunna lita på att telefonen fungerar och att vägarna bär. Men likaså behövs nya kommunikationer, där framför allt Norrbotniabanan vore ett rejält lyft för hela regionen. 

Vi socialdemokrater kommer att kämpa för en god samhällsservice och infrastruktur. Det behövs en upprustning, nya investeringar och ett tydligt politiskt ansvar.

Antaget på Socialdemokraterna i Västerbottens partidistriktskongress"Inga kommentarer:

Skicka en kommentar